Frankrijk

Frankrijk, het land van stokbrood, baretten, lekker weer, chique boulevards en zee. Vele Nederlanders trekken elk jaar weer richting Frankrijk. Ze genieten van het lekkere zonnige weer , het strand en de mooie omgeving of gaan skiën in de Alpen. Bekende gebieden in Frankrijk zijn de Provence, Bretagne, Côte d’Azur, de Dordogne, en de Franse Rivièra. Frankrijk bied dus voor ieder wat wils.

Stokbrood, zee en kamperen

Waar Frankrijk rijk is aan mooie steden, wijngebieden is Frankrijk in de zomer vooral een prooi voor Nederlandse kampeerders. Hele families, straten en gezinnen trekken naar het Franse binnenland, de kust of pakken een camper en combineren het beste van beide. “J’m apelle” en een broodje bestellen bij de bakker is voor de gemiddelde vakantiegangers het volledig Frans vocabulaire. Toch zijn Franse campings nog altijd aanlokkelijk voor de vakantieganger ondanks de Zwarte Zaterdagen

Veelzijdig Frankrijk

Frankrijk is echter meer dan campings. Een leerzame trip naar een van de wijngebieden, de historie van de Tweede Wereldoorlog, de duizenden kastelen en historische steden. Je hoeft je geen moment te vervelen met alleen al de hotspots zoals Parijs, Bordeaux of Nice. Maar de pittoreske plattelandsdorpjes zullen je echter ook rust bieden die je zoekt.

Wanneer ga jij naar Frankrijk?

cote d azur twee