Kamperen is leuk! 5 redenen waarom:

Kamperen is leuk! 5 redenen waarom:

Nog niet iedereen is het er mee eens, maar kamperen kan super leuk zijn. Mensen die er niet zo’n fan van zijn, noemen vaak kleine details als redenen waarom het niet leuk is. Denk hierbij aan dingen als insecten, minder luxe dan thuis, de tocht naar het toilet met een rol closetpapier onder de arm of een beetje viezigheid. Wij zijn er echter van overtuigd dat kamperen hartstikke leuk is en dit artikel vertellen we je waarom.

1. Lage kosten

Kamperen is een van de goedkoopste manieren om je vakantie door te brengen. Thuis blijven is natuurlijk nog goedkoper, maar in vergelijking met andere reizen is kamperen erg goedkoop. Een leuke camping in de Ardennen is bijvoorbeeld stukken goedkoper dan een hotel.

2. Schone buitenlucht

Bijna alle campings zijn gelegen in de natuur. Je hoeft tijdens je verblijf dus continue vervuilde lucht naar binnen te happen in de stad. Sterker nog, je brengt juist erg veel tijd door in de heerlijke buitenlucht. Niet alleen lekker fris, maar het is ook nog eens goed voor je. Bovendien zie je vaak mooie onontdekte plekjes tijdens je kampeeravonturen.

3.  Eenvoudig koken

Wanneer je op de camping zit, zal je met wat minder gereedschap je dagelijkse kost moeten bereiden dan thuis. Je hoeft niet uren lang in de keuken te staan, maar je kunt gewoon iets simpels en lekkers maken. Vooral de barbecue en de schottelbraai zijn populair op de camping.

4. Nieuwe mensen leren kennen

Op een camping is het altijd gezellig. Je leert vanzelf nieuwe mensen kennen, bijvoorbeeld omdat je bij elkaar op een veldje staat. Niets moet en alles mag. Bijna elke kampeerder drinkt wel een biertje bij de buurman.

5. Quality time

Je bent niet alleen meer in contact met onbekenden, maar ook met je directe omgeving. Lekker veel quality time met de kinderen is gegarandeerd op de camping. Bovendien is er minder afleiding van technologie. Je gaat dus eerder gezellig kaarten dan TV kijken of gamen zoals thuis. Als je lekker met zijn tweetjes op de camping zit, zal de romantiek ook weer helemaal opbloeien!

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *