Op reis met de camper

Op reis met de camper

Op vakantie gaan met de camper wordt steeds populairder. Er worden namelijk ook steeds meer campers verkocht. Er zijn meerdere redenen te geven voor deze groei in populariteit. Retro Volkswagen campers blijven geliefd, maar ook veel jongeren kiezen er vaker voor om met een camper rond te gaan reizen. Vaak gaan ze dit doen als ze klaar zijn met feestvakanties in Zuid-Europa. Jongeren gaan dan zelf op avontuur met een gehuurde of goedkoop gekochte camper. In dit artikel vind je een aantal redenen om met een camper te reizen.

Vrijheid

Dit is misschien wel het allerbelangrijkste voor mensen die met een camper reizen. Je kunt namelijk gaan en staan waar je wil. Natuurlijk niet helemaal letterlijk, want wildkamperen is in de meeste landen verboden. Je kunt echter wel van camping naar camping trekken, want je hoeft minder op te bouwen dan bij een caravan. Mocht het weer of de sfeer op de camping tegenvallen, dan laad je je spullen in een rijd je door naar de volgende camping. Ideaal voor echte reizigers.

Comfort en huiselijke sfeer

Wanneer je een eigen camper hebt, voelt dit als een tweede huis op wielen. Zo heb je de garantie dat je je sowieso thuis voelt op vakantie. De meeste nieuwe campers beschikken over een slaapruimte, zitruimte, badkamer, toilet en keukentje. Zo hoef je ook niet elke vakantie opnieuw te wennen aan een onbekend matras. Verder kun je natuurlijk al je lievelingsspullen van thuis meenemen. Vooral Nederlanders staan hier bekend om. Bij veel medelanders gaat namelijk regelmatig een pot pindakaas, een stomp Hollandse kaas, een pak hagelslag, een zak drop en een zak stroopwafels mee. We zijn nou eenmaal erg gehecht aan onze typisch Nederlandse lekkernijen.

Weinig onderhoud

Aangezien veel campers maar weinig gebruikt worden, heb je er ook weinig onderhoud aan. Zorg voor je op vakantie gaat in ieder geval voor een goede campervezekering, controleer de gas en elektrische leidingen, de drukregelaar en natuurlijk een geldig APK.

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *