Op reis met de caravan

Op reis met de caravan

Nederlanders staan bekend om het feit dat ze graag met de caravan op vakantie gaan. Door veel weggebruikers in het buitenland zijn onze sleurhutten zelfs gehekeld. Ondanks dat is voor veel Hollanders reizen met de caravan de ideale vakantie. Elk jaar dezelfde tocht over de Route de Soleil gaat natuurlijk nooit vervelen. Een caravan heeft natuurlijk veel voordelen. Deze ga je in dit artikel lezen.

Ruimte en vrijheid

Met een caravan hoef je niet eens van tevoren je vakantie te boeken. Je rijdt gewoon naar de plek waar je wil verblijven en kijkt of er een mooie camping is waar nog een plekje over is. Wanneer een camping juist tegenvalt, kun je ook weer vlot vertrekken en naar de volgende rijden. Het enige wat je hoeft te doen is je luifel of voortent afbreken, je spullen inladen, je caravan aankoppelen en gaan. Bovendien heb je op standplaatsen voor caravans vaak meer ruimte dan bij stacaravans of bungalows. Zo heb je lekker veel plaats om te zitten en gezellig te barbecueën met (nieuwe) vrienden. En niet alleen de Route de Soleil is populair. Ook steeds minder Nederlanders gaan in eigen land of bijvoorbeeld naar een Camping in Duitsland.

Eigen spullen

Een ander groot pluspunt is de mogelijkheid om je eigen spullen mee te nemen. Nederlanders graag vast aan wat goed is en nemen dus vaak eigen keukengerei mee. Verder worden er natuurlijk jaarlijks veel stukken Hollandse kaas, pakken hagelslag, zakken drop en ontbijtkoeken mee op reis genomen. Veel Nederlanders nemen ook fietsen mee op vakantie. Zo kun je snel en in de heerlijke buitenlucht de omgeving verkennen.

Caravan checklist

Wanneer je met de caravan op pad gaat, heb je wel een goede voorbereiding nodig. Zorg ervoor dat alle verlichting het goed doet. Kijk of de bandenspanning op orde is. Zoek van te voren een goede caravanverzekering. Zorg dat je alle belangrijke papieren bij de hand hebt in de auto. Een goed begin is het halve werk, zeker wanneer je op vakantie gaat!

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *