Top 5 budgetvakantiebestemming Europa 2016

Top 5 budgetvakantiebestemming Europa 2016

Uit onderzoek van financieringsmaatschappij Findio blijkt dat 25% van de Nederlanders de vakantie bovenaan hun bezuinigingslijstje hebben staan. Voor zonaanbidders en cultuursnuivers is dit een pijnlijke uitkomst. Zeker wanneer je bedenkt dat er voldoende mogelijkheden zijn waardoor je alsnog op budgetvakantie kunt. Daarom presenteren wij hier de top 5 budgetvakantiebestemmingen van 2016.     

Het onderzoek van Findio is in samenwerking met NovioResearch gehouden onder 765 Nederlanders. Hoewel 25% van de respondenten aangeeft dat de vakantie bovenaan het bezuinigingslijstje staat, heeft driekwart nog altijd de ambitie om er dit jaar op uit te trekken. Daarnaast kwam uit het onderzoek naar voren dat het gemiddelde vakantiebudget tussen de € 1000 en € 2500 ligt. Dat kan natuurlijk goedkoper.

Top 5 budgetvakantiebestemmingen

Niet geheel verrassend wordt het top 5-lijstje aangevoerd door de landen die de laatste tijd vaak negatief in het nieuws komen. Andersom staan er landen in de top 5 waar menig Nederlander nog nauwelijks van gehoord heeft. Reden genoeg om deze zomer de vleugels uit te slaan naar landen die het verdienen om ontdekt of herontdekt te worden.

  1. Griekenland
  2. Turkije
  3. Macedonië
  4. Albanië
  5. Bulgarije

Griekenland

Budget vakantie griekenland

Bij negatieve nieuwsberichten worden vaak te snel conclusies getrokken over het reisadvies. Hierdoor krijgt het toerisme in een land als Griekenland een flinke dreun. Hoteleigenaren en  reismaatschappijen staan daarom te springen om de toerist weer richting hun land te krijgen. Het voordeel voor jou als toerist is dat de prijzen dalen, waardoor een vakantie naar Griekenland ineens heel aantrekkelijk wordt.

Turkije

Budget vakantie Turkije

Omdat voor deze lijst gekeken is naar budgetvakanties en niet naar goedkope familievakanties, staat Turkije op plek 2 in onze top 5. Bovenop de vluchtelingenproblematiek heeft Turkije ook nog eens te maken met een terreurdreiging. Hierdoor neemt het toerisme af en de ticketprijzen dus ook. De avonturiers onder ons kunnen deze zomer dus genieten van goedkope tickets naar Turkije.

Macedonië

Budget vakantie Macedonië

Voor weinig geld reis je deze zomer af naar de adembenemende natuur en cultuur van Macedonië. Omdat het land nog niet ontdekt is door hordes toeristen, geniet je behalve van de prachtige natuur ook nog eens van de gastvrije bevolking. Een win-winsituatie voor elke budgetreiziger.

Albanië

Wanneer je iemand vraagt om op de topografische kaart van Europa Albanië aan te wijzen, zal het antwoord vaak uitblijven. Kijkend naar de onderstaande afbeeldingen vraag je je af waarom je dit land nog niet eerder ontdekt hebt. Door de dictatuur van de jaren 90 heeft het toerisme lange tijd stilgestaan. Het toerisme komt de laatste jaren echter steeds meer op gang. En terecht, want het land heeft met prachtige stranden en hoge bergen voor iedere reiziger wat wils. En dat voor een laag budget.

Bulgarije

Bulgarije is bij Nederlanders al langer bekend als populaire vakantiebestemming, het lijkt daarom een vreemde optie om de lijst compleet te maken. Toch hoort het land vanwege zijn lage accommodatieprijzen en goede bereikbaarheid in de top 5 thuis.

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *